Artykuł ma charakter edukacyjny i nie stanowi i nie zastępuje porady medycznej.
Natura termiczna neutralna - smak słodki - wpływa na żołądek i śledzionę-trzustkę - nawilża płuca i jelito grube. Ma działanie odtruwające i jest stosowana w leczeniu wyprysków skórnych i czyraków. Jest jednym z najbardziej alkalizujących pokarmów, równoważy zakwaszenie organizmu powstałe na skutek diety bogatej w mięso i rafinowaną żywność.
W przypadku suchego kaszlu, objawów gorąca w płucach, astmy i bólu gardła należy kilka razy dziennie pić 1/2 filiżanki wywaru i jeść 1–2 figi z lekko ugotowanego kompotu figowego. Wysoka zawartość mucyny sprawia, że figi są łagodnie przeczyszczające i leczą zaparcia, zwłaszcza związane z „niedoborem płynów”. Figi również oczyszczają jelita, leczą czerwonkę i hemoroidy.
Mleko uzyskane z niedojrzałych owoców fig pomaga usunąć brodawki, kiedy jest stosowane dwa razy dziennie, nakładane bezpośrednio na brodawkę. Przy bólu zęba dobrze jest pocierać dziąsła świeżą figą.
mistrz bioenergoterapii
Telefon / WhatsApp: 48 732 283 884Jestem mistrzem bioenergoterapii, doświadczonym uzdrowicielem terapeutą, mistykiem, podpowiadam o sposobach świadomego życia, ale przede wszystkim jestem człowiekiem, który poświęcił się życiowej pasji, jaką jest pomoc ludziom w odzyskaniu zdrowia i szczęścia. Ukazuję świat z nowej perspektywy, zachęcając do zmiany, zaczynając od własnego małego kawałka świata. - sprawdź działania uzdrawiające
Artykuły » Zdrowie na talerzuŚroda 22 marca 2023
0.029815 sec