Artykuł mają charakter edukacyjny i nie stanowi i nie zastępuje porady medycznej.
W celu usunięcia zapaleń w układzie pokarmowym należy pić enzym z glistnika jaskółczego ziela pół godziny przed posiłkiem.
Enzym (ferment) z glistnika jaskółczego ziela. Trzy litry wody, szklanka cukru, pół szklanki ziela glistnika (zawiniętego w woreczek z gazy z obciążnikiem, aby opadł na dno słoja), łyżeczka kwaśnej śmietany. Wszystkie komponenty zmieszać w trzylitrowym słoju. Odstawić w temperaurze pokojowej na dwa, trzy tygodnie, zawiązując brzegi naczynia gazą złoóoną w dwie, trzy warstwy. Zażywać od jednej łyzki stołowej do szklanki trzy, cztery razy dziennie pół godziny przed posiłkiem (metoda przygotowania enzymów z innych roślin jest identyczna).
Artykuły » Porady, wskazówkiWtorek 4 czerwca 2019